English   |   Română

Sanatate

Ce este Sanatatea? Conventia pentru Promovarea Sanatatii de la Ottawa din 1986 a Organizatiei Mondiale a Sanatatii afirma ca sanatatea nu reprezinta doar o stare, ci si "o resursa pentru viata de zi cu zi, nu scopul existentei. Sanatatea este un concept pozitiv care evidentiaza resursele sociale si personale, precum si abilitatile fizice."

Cand discutam despre sanatate, nu este vorba doar despre un organism sanatos, ci si despre o sanatate mentala stabila. O stare buna a sanatatii poate fi descrisa ca si conditia in care atat corpul, cat si mintea noastra functioneaza corespunzator. Principalele surse ale unor conditii precare de sanatate sunt: bolile, dieta necorespunzatoare, ranirea, stresul, lipsa igienei, stilul de viata nesanatos, etc.

De ce este sanatatea importanta?

O viata sanatoasa aduce multe beneficii. Organismul se elibereaza de multe tipuri de afectiuni si ne putem bucura de o viata care nu implica suferinta din cauza durerilor si disconfortului. In multe sfere ale vietii noastre vom putea functiona la capacitatea noastra maxima. Avand o conditie fizica buna, putem duce o viata activa din punct de vedere fizic. Pentru a rezuma, sanatatea si starea de bine aduc o imbunatatire substantiala asupra calitatii vietii!

Legatura dintre sanatate, stil de viata si stare de bine este deseori subestimata. Rezultatul sanatatii neglijate si a stilului de viata nesanatos poate afecta atat viata personala, cat si cea profesionala. Exista multe moduri in care se poate atinge un echilibru intre sanatate, munca si stil de viata, cateva sunt:

  • faceti miscare periodic
  • tineti o dieta sanatoasa
  • faceti pauze periodic
  • consultati un medic cand simtiti nevoia
  • spalati-va des pe maini
  • verificati-va tensiunea arteriala

Pentru noi, cei de la KAEFER, sanatatea si starea de bine a angajatilor nostri este o prioritate, iar acest lucru se reflecta in unul dintre principiile noastre de baza: "Ne pasa de oamenii nostri si de sanatatea si securitatea lor".