English   |   Română

Evaluarea riscului

Evaluarea factorilor de risc este un pas important in protejarea lucratorilor nostri si a afacerii noastre, ca si respectarea prevederilor legale. Ne ajuta sa ne concentram pe factorii de risc care conteaza la locul de munca-aceia cu potential de ranire. In multe situatii, masurile simple pot controla riscul, de exemplu, sa ne asiguram ca scurgerile sunt inlaturate promt astfel incat oamenii sa nu alunece.
Implementand aceste masuri, ne asiguram ca cel mai valoros capital al nostru, si anume forta de munca, este protejat.

O evaluare de risc , este o examinare simpla, atenta, a ce ar putea cauza neplaceri oamenilor la locul de munca, astfel putand masura daca am fost suficient de precauti sau va trebui sa facem mai mult.

Este deasemeni important sa ne amintim definitia a ce inseamna risc si definitia riscului care trebuie luat in considerare pentru o evaluare.

  • Un risc este orice ar putea cauza o vatamare, cum ar fi chimicalele, electricitatea, lucrul pe scari, un sertar deschis etc.
  • Riscul ce trebuie luat in considerare pentru o evaluare de risc este sansa, mare sau mica, ca cineva sa fie vatamat, cu o indicatie despre gravitatea vatamarii.

Odata ce evaluarea riscului a fost facuta e important sa tinem minte ca, comunicarea in legatura cu riscurile si masurile de control a acestora, este primordiala, pentru a ne asigura ca toate partile reiau munca avand cunostintele si masurile de protectie necesare pentru a preveni vatamarea.